CATARINA KÖNIG
Catarina König vann Sveriges Mästerkock 2016. Förutom ett brinnande intresse för mat älskar hon mode och att ha festliga middagar hemma. Hon gillar att planera och ordna med alla små detaljer. Allt det där som får en fest eller tillställning att bli det där lilla extra.
Annons

Pulled pork på stekt surdegsbröd, mangosallad, guacamole, vispad crème fraiche & ruccola

Pulled pork alltså… Det finns bara ett ord för denna rätt; Magisk!

DSC_0693
6 pers, 9 h

Ingredienser
900-950 g fläskkarré i hel bit
2 gula stora lökar, finstrimlade
5 vitlökar, finstrimlad
2 dl bbq sås Original
3/4 dl Ketchup
1/2 dl cognac
1 msk chipotlepasta (smaka av och ta i mer om du älskar hetta)
1/2-1 msk brunt farinsocker
1 msk torkad koriander
1 tsk mald spiskummin
1/2 dl vatten
salt & svartpeppar

Annons

Gör så här:

1.Sätt ugnen på 100-110 grader, varmluft.
2.Lägg karrébiten i en typ ”Le Cruiset” gryta med lock.
3.Blanda samman; bbq sås, ketchup, chipotlepasta, cognac, torkad koriander, malen spiskummin, farinsocker & vatten. Smaka upp med salt och peppar.

Annons

4.Häll blandningen över & runt om köttbiten. Finstrimla lök och vitlök och lägg uppe på karrén. Lägg på locket och ställ in i ugnen i 9 h.

5. När 45 min gått, öppna locket och pilla ner lök & vitlök ner i såsen. Rör lite så att lök och sås blandas. Sätt på locket igen och låt den fortsätta i ugnen.

Det är alltid bra att kika lite i grytan mellan timmarna så att inget bränns. Känner man att vätska fattas så tillsätt lite vatten och rör in i såsen kring köttbiten.

6. När 9 h har gått, ta ut den och dra isär köttet med två gafflar, ”Pulled”. Gör det direkt i grytan och blanda samman med såsen. Köttet kommer bara ramla isär. (Skall göra det.)

7. Smaka av och tillsätt mer salt, torkad koriander & mald spiskummin om det behövs!

Annons

Jag serverar min Pulled pork på stekt surdegsbröd, med mango & tomatsallad med lime, chili och koriander, guacamole, vispad crème fraîche, ruccola & picklad rödlök.
Men det går utmärkt att servera tillsammans med tortillabröd & tacotillbehör såsom guacamole, tomater, majs, sallad, crème fraîche mm.

Lycka till i köket 🙂

Dela på:
Laddar