CATARINA KÖNIG
Catarina König vann den åtråvärda titeln Sveriges Mästerkock 2016. 2020 kammande hon även hem titeln Decenniets mästerkock som sändes på TV 4 hösten 2020. Idag jobbar hon som TV kock, kokboksförfattare, och inspirerar sina följare här som bloggare på ELLE mat & vin, samt på Instagram där hon heter Matfashionistan. Hon brinner för lyxiga snittar, bjudningar och middagar med lite extra guldkant. Välkomna in i hennes matvärld.
Annons

Rabarbersirap

Rabarber är så sjukt gott, och just nu finns det gott om det ute i trädgårdslanden.
Jag älskar drinkar med rabarber, därför passar det utmärkt att göra en rabarbersirap 👌🏻
Receptet på hur jag gör kommer här!

Annons

Ingredienser
3 gigantiska rabarber (ca 700g)
4 dl strösocker
4dl vatten

Annons

Gör så här

1. Skär ner rabarberna i bitar med skalet på och lägg ner i en större kastrull.
2. Tillsätt socker och vatten.
3. Låt koka ca 15 min tills rabarberna kokat sönder.
4. Sila av och häll saften i en ren kastrull.
5. Låt koka ned ca 20-30 min så den blir lite trög i konsistensen. Inte som sirap riktigt men som koncentrerad saft är bra.
6. Låt svalna något och häll upp i flaska.

Perfekt till drinken, typ rabarber Gin & Tonic eller rabarbermojito 🍹

Annons

Funkar även som saft till barnen 💗

Drinkrecept kommer till helgen 😃
Lycka till 🍹💚

9 kommentarer till “Rabarbersirap”

  1. Linda skriver: 27 maj 2020 kl 22:19

    Hej! Hur länge håller det om det står i kylskåp månntro? Kram Linda


    1. Catarina König skriver: 29 maj 2020 kl 11:56

      1-2 v i flaska 🙂


  2. Marica skriver: 28 maj 2020 kl 10:27

    Låter gott! Behövs inget konserveringsmedel?


    1. Catarina König skriver: 29 maj 2020 kl 11:56

      Vill man att den skall hålla längre så kan man använda det. Min sirap tar slut rätt snabbt.


  3. Marica skriver: 28 maj 2020 kl 13:18

    Inget konserveringsmedel? 🤔


    1. Catarina König skriver: 29 maj 2020 kl 11:56

      Vill man använda det så absolut. annars håller den 1-2v i kylskåp


  4. Annmari skriver: 13 juni 2021 kl 21:51

    Ska prova att frysa in i iskuber.
    Så den håller till midsommar! 🙂


  5. Anna lundblad skriver: 16 juni 2021 kl 16:11

    Vi ska ha drinkfest på jobbet imorgon och är sjukt sugen på att bjuda på denna. Kan man kanske få deinkreceptet tidigare? 🙏🏻😊


  6. Jörgen Åhrberg skriver: 13 augusti 2021 kl 11:01

    Hej Catarina! En kontrollfråga. Hur stor mängd ”sirap” får man ut enligt ditt recept? Mvh Jörgen


Dela på:
Laddar