Jag älskar smaker, gärna heta smaker. Min asiatiska thaisoppa med smak av citrongräs, kokosmjölk, röd curry, lime & chili är en stor favorit hemma hos mig. Här kommer receptet! 20 min, Dinner for Two ( 2 pers ) Ingredienser: 2 kycklingfiléer 5 salladslökar (spara en till dekoration) 2 vitlöksklyftor, pressade 3 msk röd curry 1 dl kokosmjölk 6 dl vatten 2 msk kycklingfond 1/2 röd chiilifrukt, finstrimlad (stark om du gillar styrka, annars medium) 1/2 pressad lime 1 st citrongräs 50 g glasnudlar salt, efter smak cayenne, efter smak olja, att fräsa löken i Gör så här: Finstrimla salladslök, fräs i en gryta tillsammans med 1 msk olja och två pressade vitlökar. Rör ner den röda curryn och låt fräsa lite. Häll över kokosmjölken, vatten och fond. Pressa i limen, strimla i chilifrukten och lägg ner citrongräset. (Gör ett snitt i gräset längs med så släpper den mer härlig citrussmak). Låt koka samman. Finstrimla kycklingen och häll ner i den kokande soppan. Låt koka tills kycklingen blir så mjuk att den nästan faller sönder. Ca 20-25 min. Smaka upp med salt och eventuellt cayennepeppar om du önskar hetare soppa. Ta upp citrongräset, och släng det. (Citrongräs är "träigt", så använd som smaksättare genom att låta den koka med i soppan, sedan tas bort.) När kycklingen är mör och smaken på soppan känns behaglig, lägg ner glasnudlarna och låt små-sjuda ca 10 min. Häll upp soppan i djupa skålar och dekorera med finstrimlas salladslök! Lycka till, var försiktig med chilin om du är känslig för hetta! ;)