Hamburgerbrödet till en burgare är så viktigt. Det måste vara luftigt, lätt och härligt. Här kommer receptet på mina bröd, och mitt tips på att få det bästa resultatet! 12 bröd Ingredienser 50 g smör 2 dl vatten 2 dl mjölk 25 g jäst 1 msk socker 1-1,5 tsk salt ca 9,5 dl vetemjöl special ½ dl till utbakning. Pensling 1 ägg 1/2 msk mjölk sesamfrö, polentagryn eller ingenting alls Gör så här: Smält smöret i en kastrull och häll i mjölk och vatten. Värm till 37 grader. (Fingervarmt) Smula jästen i en bunke och tillsätt den ljumna vätskan. Tillsätt socker, salt och rör ner mjölet successivt i blandningen. Det skall bli en fin och jämn deg. ( Arbeta degen försiktigt, rör inte nödvändigt mycket) Låt jästa under bakduk till dubbel storlek ca 60 min. Ta upp degen på mjölat bakbord försiktigt. Dela degen i två delar och skär ut 12 jämna bitar. Rör inte på bitarna för mycket. Tricket är här att direkt rulla bullar utan att trycka ut för mycket luft ur den jästa degen. Rulla varje bit till en fin, jämn boll och lägg på en plåt. Platta till med fingrarna så att varje bulle blir ca 3 cm tjock. Låt jäsa ytterligare ca 40 min. Vispa samman ägg och mjölk och pensla bullarna. Strö sedan över önskad topping. Eller som jag ofta gör, ingen topping alls. Bara ägg+mjölk = glansig bulle med mjuk yta. Grädda bullarna i ugnen på 200 grader i 9-11 minuter. Ta ut, låt svalna. Innan jag preppar mina burgare grillar jag alltid på brödets insida först. Det blir sånt härligt chrisp och en ytterligare texturkänsla! Lycka till, hoppas att detta bröd får dig att lyckas med dina burgare :)