Nu är tiden snart här, student, midsommar & äntligen svensk sommar. Nu kliar det i fingrarna av kreativitet och tårtkreatören inom oss ropar efter den bästa tårtbotten. Här kommer mitt recept på min bästa tårtbotten. Luftig, porös och bara helt underbar att jobba med! 2 x springformar 20cm, ger 4 bottnar Ingredienser 4 ägg 2 dl socker 1 dl potatismjöl 1 dl vetemjöl special 1 tsk bakpulver 1 krm vaniljpulver el 1 tsk vaniljsocker Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader på över och undervärme. (Inte varmluft) Smöra och bröa två 20 cm i diameter springformar. (Jag använder mig av vetemjöl när jag bröar bakformar. Detta för att slippa grova bitar från ströbröd i en så spröd kaka.) Pudra över lite vaniljsocker i botten på båda formarna. Blanda mjöl, bakpulver, potatismjöl och vaniljpulver i en bunke. Rör med en gaffel så att bakpulvret verkligen blandar sig jämnt med mjölet. Vispa ägg och socker poröst. När det blir vitt och fluffigt vänder du försiktigt ner mjölblandningen med slickepott. Rör inte för mycket, då tappar smeten sin luftighet. Häll upp den fluffiga smeten jämnt i formarna och ställ in i ugnen i ca 25 min. Känn lite lätt med fingrarna uppe på kakan innan du sticker en provsticka i den. Den ska kännas lite fast. Testa sedan med stickan. Kommer den upp kladdfri, är botten klar. Låt svalna. Stjälp upp bottnarna när de svalnat helt och dela dem med exempelvis en lång filékniv. (Alt tårtbottenskärare) Tips! Vill man kan man riva i citronzest i semeten, så blir botten som jag gör den i "Catarinatårtan", superfräsch! Lycka till med baket, Kram!