Igår var jag så himla sugen på en riktigt god budapestbakelse och såklart blev jag då tvungen att baka detta underbara bakverk. Här kommer mitt recept! ♥ Ingredienser Blanda samman 1, 5 dl hasselnötsmjöl 1 dl socker 1/2 dl maizena 1 tsk vaniljsocker Vispa till maräng 4 äggvitor 1 dl socker 1 nypa salt Fyllning & Topping 2 dl vispgrädde, vispad 2 dl Färska hallon 1/2 tsk vaniljsocker, pudrat över grädden 50 g mörk choklad 70% 1 tsk kakao Gör så här: 1. Sätt ugnen på varmluft 150-165 grader. 2. Blanda samman hasselnötsmjöl, socker (1dl), maizena och vaniljsocker. 3. Vispa sedan äggvitor, socker (1dl) och en nypa salt till en fluffig hård maräng i en separat bunke. Vispa kraftigt samtidigt som du portionerar i sockret i omgångar. När marängen blivit hård och fluffig så att du kan vända skålen upp och ned, vänd ner hasselnötsblandningen i marängen. 4. Fyll upp en spritser och använd en rund tyll (alt klipp bara hål i spritspåsens topp) 5. Smöra ett bakplåtspapper och lägg på en plåt. Spritsa ut långa strängar ca 16-18st tätt intill varandra. (Tills hasselnötsmarängen är slut) 6. Sätt in i ugnen i ca 22-23 min, tills den fått en mjukt gyllene färg. Ta ut och låt svalna. 7. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå botten och vänd den så att undersidan hamnar uppåt. 8. Stryk på vispad grädde, lägg ut halverade färska hallon och pudra nätt vaniljsocker över. 9. Rulla bakelsen som en rulltårta försiktigt. Ta hjälp av bakplåtspappret undertill när du rullar den. Gör man det lugnt och metodiskt så håller den sig hel. 10. Dela sedan upp rullen i bakelser (storlek som du själv tycker). Av min rulle blev det ca 7-8 bakelser. 11. Smält sedan chokladen i micron och ringla över bakelsen. Vid uppläggning innan servering, sikta lite kakao över kreationen! Smaklig efterrätt eller kanske rent utav fika :)