Härliga måndag! Vad är ni sugna på för middag ikväll, vad skall ni äta? Caesarsallad är bland det godaste jag vet i salladsväg, så himla gott. Så ikväll blir det en storfavorit hemma hos oss - Caesarsallad i parmesankorgar med krispiga krutonger till. Mums!! Här kommer mitt recept! 4 pers, 45 min Ingredienser: Salladen 1 romansalladshuvud 10-15 cocktailtomater, blandade färger 2 paket bacon, ekologiska 2-3 st minutfiléer - (kycklingfiléer, utbankade, tunnare filéer) Brödkrutonger 1 ciabattabröd, litet ca 15 cm långt 8 cm brett 2 msk olivolja 2 vitlökar 1 msk persilja, finhackat flingsalt Caesardressing 1 äggula 1/2 pressad vitlök 5 sardeller, finhackade 1 tsk citronsaft 1/2 tsk rödvinsvinäger ca 1 dl rapsolja 3/4-1 dl parmesan, riven 2 msk mjölk ( om du önskar tunnare konsistens ) salt & svartpeppar efter smak Parmesankorgar 75 g parmesan, grovriven Gör så här: Börja med Caesardressingen: Vispa samman äggulan med citronsaft, rödvinsvinäger, pressad vitlök och fint fint hackade sardeller. (De skall vara så fint hackade att det ser ut som en kräm) Häll droppvis i oljan till önskad konsistens. Häll inte på oljan för fort och i för stor mängd, då tjocknar inte dressingen. Riv parmesanen och blanda i. Blir dressingen väldigt tjock så rör i lite mjölk. Det låter kanske konstigt, men mjölken gör den tunnare och balanserar även syran i dressingen. Man får reglera syran genom att smaka av. Häng med i din matlagning och smaka av ofta! När smaken är som du önskar , ställ in i kylskåpet och låt vila. Brödkrutongerna: Sätt ugnen på 190-200 grader. Skär brödet i mindre fyrkantiga brödbitar, ca 2x2 cm. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Skala och skiva vitlöken och hacka persiljan fint. Lägg det på brödbitarna och strö lite flingsalt över och blanda runt allt med fingrarna. Sätt in i ugnen i ca 7-8 min tills allt är rostat, gyllene och knaprigt. Ta ut, låt vila och släng bort alla vitlöksbitar. Gör sedan parmesankorgarna: Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Riv parmesanen grovt och lägg 4 högar av riven parmesan på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen i ca 8-10 min tills osten smält och är gyllene till färgen. När osten smält ut och ser gyllene ut, ta ut plåten och klipp runt flarnen med sax. Häng flarnet över ett upp och nedvänt glas, dra bort bakplåtspappret och se hur den formas till en korg. Låt svalna, och när det svalnat helt kan du vända upp korgen och låta den stå till servering. Det sista, salladen: Salta, peppra och stek kycklingen tills innertempen når 70-72 grader eller tills du ser att den är helt genomstekt, låt vila på en tallrik. Knaperstek mindre bitar av bacon. Låt dem rinna av på hushållspapper. Tvätta och skär upp salladen, lägg i en större skål. Dela cocktailtomaterna i två delar och lägg ner bland salladsbladen. Blanda ner det knaperstekta baconet och häll över caesardressingen. Blanda samman ordentligt. Skiva upp kycklingen snyggt. Lägg nu i sallad i varje korg, lägg på kyckling, krutonger och avsluta med att riva över ytterligare lite parmesan. Smaklig måltid! :) Det går såklart att strunta i korgarna och bara äta salladen som den underbara sallad den är. Salt, krispigt och bara SÅ gott!! Ha en fin dag mina härliga bloggisar, Kram C