Hej på er! Den här rätten gjorde jag i Mästerkocksköket under en tävling 2016. En rätt som faktiskt blev så poppis och så god att det har blivit en av mina paradrätter. Här kommer receptet! 4 port, 50 min Pastadeg: 2 hela ägg 2-3 dl durumvete (mängd beror på hur stora äggen är) 1 msk kallt vatten 1/2 tsk salt Fyllning & puré: 150 g Chèvre 3-4 msk ricotta Salt / peppar efter smak 3 stora rödbetor Tillbehör: parmaskinka 1/2 parmesan 1 dl rostade pinjenötter 100 g brynt smör 150 g ruccola Gör så här: Pastadegen: Blanda ägg, salt, mjöl och vatten. Direkt på bordet eller i bunke. Jag skippar bordet och kör i bunke för att slippa klibbig bänk. När degen är mättad av mjöl och inte kladdig, knåda för fulla muggar. Lägg i plastfolie och låt degen vila i kylen. Helst över natten men minst 60 min. Gör under tiden rödbetspurén: Koka rödbetorna. När betorna är klara och stickan går lätt igenom dra bort skalet och kör dem i mixer till en trevlig puré med önskad konsistens. Salta! Ställ åt sidan. Pastafyllning: Ta bort kanterna från chèvren och blanda ihop innanmätet med ricottan. Det skall bli en slät, tjock kräm. Salta/peppra. Lägg fyllningen i en spritser och lägg in i kylen. Rosta pinjenötterna i en torr panna och bryn smöret härligt, nötigt & gyllenbrunt. Baka ut pastan, kör igenom pastamaskinen tills önskad tjocklek. Jag körde som tunnast på tunnhet "8" på maskinen. Lägg ut släta långa pastaremsor på lite mjölat bakbord. Spritsa fyllningen, ca 1 msk / ravioli. Lägg sedan över den andra tunna, långa pastaremsan över denna. Se till att luften mellan pastan och raviolin trycks ut innan du stansar rundlar. Då håller dem sig täta när dem kokas. Salta pastavattnet, det skall vara lika salt som en kallsup från havet. Koka upp! Koka raviolin i 4 min, lyft upp och torka bort överflödigt vatten. Dags att servera Pensla uppläggningstallriken med rödbetspurén lite snyggt. Lägg upp pastan, parmaskinka och portionera på brynt smör, rostade pinjenötter, ruccola och riven parmesan. Toppa med salt och nymalen svartpeppar! Voilà, pasta när den är som bäst. Smaklig måltid :)