Alltså.... Har ni testat detta recept?? Om inte.. så gör’t ??? 4 port, 40 min Ingredienser 4 kycklingfiléer 1 paprika (gul el röd) 2 gula lökar (smör el olja att steka i) 1 kruka färsk koriander 1 rågad msk riven färsk ingefära 1 tsk malen gurkmeja 3/4 tsk malen spiskummin 1/2-1 tsk chilipulver (beroende på hur starkt du önskar) 3 stora vitlöksklyftor, finhackade (el 4 mindre) 1 burk finkrossade tomater (gärna Mutti) 3/4 dl vispgrädde 3/4 dl matlagningsyoghurt salt, efter smak nymalen svartpeppar, efter smak Raita (yoghurtsås) 4 dl turkisk yoghurt 1/2 dl riven gurka 3 blad färsk mynta, finhackade 1 krm malen spiskummin salt, efter smak Naanbröd 1/2 påse torrjäst (blå) 1/2 dl socker 2,5 dl vatten, 40 grader 1/2 msk salt 6 dl vetemjöl 75 g smör, smält 1 ägg matolja el rapsolja att steka bröden i Tillbehör / dekoration Ris Färsk koriander Gör så här Raita (yoghurtsås) 1. Blanda samman alla ingredienser till yoghurtsåsen, smaka av och ställ svalt till servering. Naan bröd 1. Lös upp torrjästen i 40-gradiga vattnet, tillsätt socker och låt stå för att dra ca 5-10 min. 2. Rör i resterande ingredienser och arbeta degen med degkrok i 10 minuter. 3. Låt jäsa under bakduk 20-30 min. 4. Dela degen i 8 bitar och kavla ut platta runda eller avlånga brödkakor. 5. Hetta upp en stekpanna (medelhög värme - ej för varmt så brödet bränns) pensla pannan med olja mellan varje bröd och stek dom i ca 3 min per sida. 6. Bröden är klara när dom blivit lite luftigt bubbliga med en gyllene färg. 7. Servera bröden direkt. Men hinns det inte med, lägg ner bröden i en liten påse när de blivit ljumna så håller de sig varma och fina! Chicken Tikka Masala 1. Skär kycklingfiléerna i bitar. 2. Skiva löken i tunna skivor och paprikan i mindre bitar. 3. Fräs / bryn lök & paprika i en klick smör eller olivolja. På medelhög värme ca 3 minuter. 4. Tillsätt kycklingen, finhackad vitlök, riven ingefära och alla torra kryddor. Vänd runt och stek allt samman i 4-5 minuter. 5. Häll över de finkrossade tomaterna, grädden och hacka i koriandern. (Spara dock lite till dekoration.) Låt koka samman 7-8 min. 6. Vänd till sist ner yoghurten. Rör om och låt grytan gotta sig 10 minuter på låg värme innan servering. Såå gott!! Smaklig spis ♥