Vego-måndag, tisdag eller onsdag, spelar väl ingen roll? :) Men att äta mer vegetariskt vet vi ju är bra för både kropp och knopp! Om allt vegetariskt smakar som denna rätt så skulle jag kunna äta vegetariskt varje dag. Ni måste bara prova! Recept ↓ 25 min, 4 pers Ingredienser: 2 gula lökar, finstrimlade 1 röd paprika, strimlad 1 gul paprika, strimlad 2 vitlöksklyftor, pressade 400 g krossade ekologiska tomater (1 burk) 1 tsk ekologisk grönsaksfond 1/2 tsk malen spiskummin 1 tsk smoked paprika HOT, pulver (den heta varianten) 2 pack ekologiska blandade bönor à 380g 1/2- 1 tsk salt 5-6 varv med svartpepparkvarnen Guacamole 3 avokados 1/3 kruka färsk koriander, finhackad 5-6 droppar citronsaft salt & peppar efter smak Gör så här: 1. Strimla lök och paprikor. Fräs i en panna med olivolja på medelhög värme så att löken inte tar färg. Pressa i två vitlöksklyftor och låt det svettas tillsammans några minuter i pannan. 2. Häll över dem krossade tomaterna och tillsätt grönsaksfonden och alla kryddor. (Spiskummin, smoked paprika hot, salt och några varv med svartpepparkvarnen.) Smaka av. 3. Sila bort spadet från bönorna med en sil och tillsätt till sist bönorna i tomat & paprikaröran. Rör försiktigt så att bönorna håller ihop. Ställ åt sidan. (värm upp vid servering) Guacamole Kärna ur avokadon, hacka ned eller mosa med en gaffel i en skål. Finhacka koriandern och rör ner i avokadoröran. Droppa i några droppar citron och smaka upp med salt och peppar. Tips! Innan man ställer in guacamolen i kylen innan servering är det bra att droppa över citron på guacamolen, då blir den inte brun. Tillbehör Tortillas, ekologiska (eller hemgjorda) Majs Riven ost (lagrad typ ger mer karaktär) Nachochips Gräddfil Färsk koriander Servering Servera din "chili sin carne", chili utan kött som du serverar tacos. Tortillabröd, majs, riven ost, gräddfil, koriander m.m. Precis som du vill ha det :) Njut av en enkel men galet god vegetarisk middag, Kram ♥