Soppa, Gulaschsoppa.. Gillar ni ? Jag ÄLSKAR!!! Älskar smakerna och den smygande hettan i soppan. Jag gör min gulaschsoppa lite annorlunda. Jag har rött vin & nötfärs i min istället för porter & högrev. Så enkelt & så gott! Ni måste prova, här kommer mitt recept! Ingredienser 2 gula lökar, hackade 2-3 msk olivolja 1 paprikor, röda 2 vitlöksklyftor, pressade 400 g nötfärs 500 g krossade tomater 2 msk tomatpuré 1 dl rött vin 1 l vatten 3 potatisar - mjöliga, skalade & skurna i mindre kuber 3 buljongtärningar (oxbuljong eller kalv) 1 tsk paprikapulver 1/2 tsk chilipulver (eller mer, smaka upp utefter styrka som önskas) 1 tsk hel kummin, lite mortlad Svartpeppar, efter smak salt, efter smak Tillbehör Crème fraîche 34 % Surdegsbröd & smör Färsk timjan att dekorera med (vi hade bara basilika hemma, grönt som grönt ;) ) Gör så här 1. Fräs den hackade löken lite mjukt i oljan tills den mjuknat och blivit glansig i en stor kastrull. Tillsätt hackad paprika och pressa i vitlök. 2. Bryn på nötfärsen i en stekpanna vid sidan om och häll sedan över i kastrullen med grönsakerna. 3. Tillsätt krossade tomater, vin, vatten, buljongtärningar, paprikapulver, chilipulver och lätt mortlad kummin. 4. Tillsätt de små kuberna av potatisen och låt koka samman ca 15-20 min, tills potatisen är färdigkokt och gjort soppan lite tjockare i konsistensen. - Smaka upp soppan och var med hela tiden. Jag gillar när en gulaschsoppa är lite het, så krydda upp som du själv önskar :) Servera soppan med en rejäl klick crème fraîche och toppa med något grönt, timjan eller basilika. Smaklig spis!