BBQ - Grill i helgen? Här kommer receptet på mina ingefärsdoftande ribs, med min populära glaze gjord på rött vin, plommon & apelsin. Ni bara måste prova göra detta. Så enkelt & så fasansfullt gott!! 4 pers 60 min Ingredienser 2 kg revben, short ribs Vatten (att koka i) 2-3 gula lökar 2 lagerblad 10-15 st vitpepparkorn 1 knippe/näve persilja 1 msk salt Malen ingefära, efter smak (på ribsen innan grill) Gör så här Dela och lägg shortribsen en och en i en kastrull. Häll på kallt vatten så det täcker köttet precis och salta. Dela löken i större bitar och lägg ner i kastrullen. Tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och persilja. Lägg på locket och låt koka 45-60 min. Köttet skall nästan ramla av benet, då är det färdigt att tas upp. Gör under tiden Glazen. Rödvins glaze med plommon & apelsin Ingredienser 100g katrinplommon 2-2,5 dl rött vin 1 apelsin, saften från hela, och skal-remsor från 1/4 av apelsinen 2 tsk honung 1 nypa salt malen svartpeppar Gör så här Lägg katrinplommonen i en kastrull. Häll över 2 dl vin, apelsinsaft och lägg ner tunt skurna skal från apelsinen. ( Se till att inte få med det vita på apelsinen, bara yttre skalet) Låt koka samman ca 10 min. Peta sedan bort apelsinskalet och släng det. Mixa samman vin- & katrinplommonkok till en krämig glaze med stavmixer. Smaka av och tillsätt honung, salt och ett par varv med svartpepparkvarnen. Tillsätt resterande vin och låt glazen koka samman någon min. Dra bort från plattan och låt den svalna. (Önskas mer apelsinsmak - lägg ner en ny, färsk skiva apelsinskal i glazen och låt den bara ligga där och dra. Den avger bra med smak.) Grilla ribsen Ta upp ribsen från koket, torka av med hushållspapper och lägg dem på en plåt eller i en form. Salta rikligt och pudra malen ingefära över. Vänd på ribsen och gör likadant på andra sidan. Pensla tillsist ribsen med glasen och lägg dem på grillen. Grilla tills du får en fin yta och att glazen karamelliseras. Ca 2-3 min på vardera sida. Grilla majskolvarna samtidigt och vips har ni en härlig bbq-middag att njuta av! Lycka till där hemma, kram Catarina