Vad sägs om en härligt mjuk Crème Ninon i kombination med ugnsbakad lax? En himla trevlig anrättning som inte bara föll ögat i smaken utan även smaklökarna fick dansa! Receptet kommer här! 4 port, 25-30 min Ingredienser 600 g lax (4 bitar) 600 g gröna ärtor 2-3 schalottenlökar 2,5 dl vitt vin 5 dl vatten 2 kycklingbuljongtärningar 5 stjälkar persilja 1 tsk citronsaft 2 krm torkad dragon 1 dl grädde 1 dl crème fraiche Dekoration Lite gröna ärtor färska kryddor Gör så här 1. Hacka upp schalottenlöken i mindre bitar. 2. Mät upp vatten, vin & buljong i en kastrull. Lägg i den hackade löken samt persiljekvistarna. Låt koka ca 15-20 min. 3. Sila av lökbitar och persiljekvistarna som nu har fått sätta smak. Häll tillbaks vätskan i kastrullen. 4. Tillsätt ärtorna och låt puttra ca 5 min. 5. Mixa slätt mer hjälp av en stavmixer eller häl ner allt i en blender. Soppan skall bli helt slät. 6. Rör till sist ner grädde & crème fraîche och smala upp med lite citronsaft, salt & peppar. Låt stå. 7. Sätt igång ugnen på 150 grader. Salta och peppra laxen. 8. Bryn laxen hastigt i en stekpanna med smör. Lägg över i en ugnsfast form och sätt sedan in i ugnen tills innertempen når 51-52 grader. (Använd termometer.) Servering När laxen är klar, ta ut den från ugnen och låt vila någon minut tills du värmt upp soppan i kastrullen. Lägg en laxfilé på varje tallrik (jag använder antingen en djup tallrik eller en med hög kant) och häll sedan den varma soppan runt om. (Lite som att laxen är en "ö" och den gröna soppan är "vattnet". Dekorera med några gröna ärtor och lite fästa kryddor! Enkelt, lyxigt & himla gott!! ♥