Chèvre, päron & rosmarin = sant ♥ Receptet på denna galet goda paj kommer här! Pajdeg 125 g smör 3 dl vetemjöl 3 msk kallt vatten 1/2 dl pumpakärnor Fyllning 175 g chèvre utan kanter (finns att välja i butik) 1 stort päron, finskuret 2 kvistar färsk rosmarin (plockade, grovt hackade blad) 1/2 dl valnötter, grovt hackade Äggstanning 1 ägg 1,5 dl grädde •Salt / peppar •Honung att ringla över vid servering Gör så här 1. Tärna smöret ner i en bunke. 2. Tillsätt mjölet och nyp ihop till en smulig massa. 3. När allt är jämt fördelat och smuligt, tillsätt pumpakärnor och iskallt vatten och forma till en fin deg. 4. Ta mjöl på händerna om den är kladdig att handskas med. 5. Tryck ut degen i valfri form och ställ in i frysen i 25-30 min. 6. Sätt ugnen på 160 grader. 7. Nagga botten med en gaffel och sätt sedan in i ugnen och låt förgräddas ca 15 min. 8. Ta ut och låt svalna något. Höj temperaturen något, till 175 grader! 9. Smula chèvreosten utan kanter över hela botten som fått svalna av. 10. Skiva päronet tunt och lägg lite omlott över/emellan osten. 11. Hacka 25-30 blad färsk rosmarin och fördela över ost och päron. 12. Vispa samman ägget och grädden och häll över pajen. Salta & peppra och toppa med grovt hackade valnötter. Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 23-25 min. 13. Ta ut, låt svalna! (Ringla lite honung över precis innan servering.) Servera denna fantastiskt goda paj till en grönsallad med syrlig vinägrett (olivolja, balsamvinäger & lite pressad citron)