Äter ni ofta pizza mitt i veckan? Det gör vi. Jag bara älskar det! Och för inte tala om barnen. ♥ Vi brukar göra så att var och en får ta hand om sin egen deg och lägga på det som man själv gillar. Jag har en favvo som jag ofta gör, med tryffelsalami & riven manchego. SÅ GOTT!! Har ni testat min pizzadeg? Om inte, så måste ni ju! 4 mindre pizzor Snabbjäst pizza 15 g jäst 3 dl ljummet vatten 1/2 - 1 tsk salt 1 nypa socker el lite honung 1/2 msk neutral olja 1 dl durumvete 5-6 dl vetemjöl special Gör så här 1. Lös upp jästen i fingervarmt vatten, 37 grader. 2. Tillsätt salt, olja, socker (el honung) och mjöl. Portionera i mjölet så att du inte häller i allt på en gång, börja med durumvetemjölet sedan vetemjöl special. 3. Bearbeta till en fin, icke kladdig deg. Gärna med degkrokar 5-10 min. 4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela upp den i 4 delar. 5. Forma till 4 stora bullar, platta till dem och låt jäsa på en plåt penslad med olja. Pensla även lite olja uppepå bullarna och täck med plastfolie, låt jäsa ca 45-50 min i rumstemp. Tomatsås 400 g krossade tomater (i burk) 1 msk neutral olja 1 vitlöksklyfta 1/2 - 1 msk torkad oregano salt, efter smak svartpeppar, efter smak Gör så här: Mixa de krossade tomaterna, olja, vitlök och oregano förslagsvis i en cylinder med stavmixer. Smaka upp med salt och nymalen svartpeppar. Fyllning/topping till 4 pizzor 20-25 skivor tryffelsalami Riven manchego (ca 4 dl, 1 dl/pizza) Mozzarella i bit Riven pizzaost (4 dl, 1 dl/pizza) 1 påse ruccola 65 g Färsk basilika Preppa pizzorna Sätt igång ugnen på 230 grader över- / undervärme, alternativt ”pizzaläge”på nyare ugnar. Sätt in en plåt upp och ned vänd mitt i ugnen. Har du en pizzasten el rent utav en stenugn så kör på det! Baka ut pizzadegen i önskad form. Försök göra så tunn botten som möjligt. Fördela ut tomatsås med en matsked jämnt över pizzan. Dra inte ut tomatsåsen ända ut på kanten. Lägg på riven pizzaost, riven manchego, skivad mozzarella och toppa med tunna skivor tryffelsalami. För in pizzan på den varma plåten med en pizzaspade, när pizzan fått fin färg och fått knaprig botten. Ta ut den, lägg på en näve ruccola, färsk basilika och servera! Smaklig måltid där hemma!