Jag finner inga ord... Detta är så fantastiskt gott, verkligen ett måste att testa göra där hemma i köken. En efterrätt som får vem som helst på fall! (Det är såklart helt ok att utesluta lakritsen om det inte är en favorit. Men hallon & lakrits är bara en galet bra kombo.) Ingredienser Maräng 4 äggvitor 2 dl socker ¾ msk maizena ½ tsk ättikssprit 1 krm vaniljsocker 1-2 tsk lakritspulver (Raw) Gör så här Sätt ugnen på 120 grader. Vispa äggvitor till ett fast & hårt skum. Vispa sedan ner sockret succesivt tills marängen blir glansig och fast. Tillsätt vaniljsocker, maizena och ättikssprit och vispa ihop. Vänd ner lakritspulvret med en slickepott lite slarvigt. Spritsa små ihåliga borgar ca 10cm i diameter på en plåt med smörpapper och ställ in i ugnen på 120 grader i 50 min. Ta ut låt svalna. Marängborgarna skall fortfarande vara lite kladdiga i botten. Halloncurd 250 g hallon 3/4 dl socker 2 citroner, saft + zest 1 msk maizena 3 äggulor 50 g smör Gör så här Koka upp hallon, citrinsaft från en citron plus zest från två. Sila av och släng bort kärnor och skal från citronerna. Låt svalna. Pressa den andra citronen och blanda upp med maizena. Rör samman hallonsåsen med maizena och citronblandningen och rör ner äggulorna. Kör på medelhög värme tills den tjocknar. Obs inte koka! När curden tjocknat rör till sist i smöret. Nu får du en blank, härlig och syrlig halloncurd. Häll upp i en skål, låt svalna helt. I kylskåp går bra. Mascarponegrädde 2,5 dl grädde, vispad 1 dl mascarpone ½-1 tsk vaniljsocker Gör så här Blanda mascarpone med vaniljsocker. Vispa grädden och vänd sedan ihop med mascarponen. Tillbehör & dekoration Vaniljglass Hallon & blåbär, färska Raw lakritspulver Servering Lägg upp marängborgarna på fat. Klicka i 1 msk halloncurd i varje botten. Lägg i en kula vaniljglass i varje. ”Swirla” sedan in halloncurden i grädden med några slarviga men fasta rörelser. Det skall finnas fina tydliga spår av halloncurden i grädden. (Kallas swirl) Skeda på ordentligt med curdgrädde och toppa med färska bär. Här toppar jag med färska hallon samt härliga blåbär. Lycka till!! :)