Hej mina härliga :) Här kommer ett hett tips på en riktigt god LCHF-rätt. Den är så enkel att göra och bara så himla god. Perfekt när man tänker att man vill hålla kolhydraterna nere. Receptet kommer här! 4 port, 20 min Ingredienser 2 stora zucchini, skivade i cm tjocka skivor Olivolja, att steka i 500 g köttfärs / Alt 250 g quornfärs (köttfri köttfärs) 1 gul lök, mindre variant - finhackad 2 burkar finkrossade tomater (gärna Mutti - lite finare sort) 1-2 st pressade vitlöksklyftor 2 dl Crème fraîche Paprika & Chili (ta mer om mer styrka önskas) 1 dl Crème fraîche 34 % naturell 1- 1,5 köttbuljongtärning (funkar även med grönsaksbuljong) 1 tsk torkad oregano Topping Riven parmesan Färsk basilika Gör så här 1. Tvätta och skär zucchinin i 1 cm tjocka skivor. Lägg upp på ett fat och salta lite lätt. (Saltet drar ur överflödig vätska innan stekning av zucchinin.) 2. Finhacka löken och fräs på medelhög värme i olivolja tills löken mjuknat och blivit glansig. 3. Häll den frästa löken ner i en kastrull eller sauteuse. Bryn sedan på köttfärsen i stekpannan. 4. När köttfärsen brynts, häll över ner den i kastrullen. (Använder man quorn så behövs den inte brynas, den hälls bara ner och blandas med allt annat nedan.) 5. Tillsätt tomatkross, pressad vitlök, buljong samt torkad oregano. Låt puttra ihop. 6. Vänd i crème fraîche paprika & chili och även neutral crème fraîche, låt puttra vidare. Smaka av och tillsätt salt & ev nymalen svartpeppar. 7. Stek zucchinin i olivolja i stekpannan ca 2 min / sida. Zucchinin skall mjukna till lite och få fin färg. Salta & peppra! Servera nu dina stekta zucchinis toppat med den heta köttfärssåsen. Toppa anrättningen med massa parmesan samt färsk basilika! Supergott, superenkelt & låg mängd kolhydrater ♥ Lycka till och smaklig spis! Detta är en stor favorit hemma hos oss när vi vill vara lite nyttiga, dra ner på kolhydraterna men ändå äta gott :-)