IngredienserBotten275 g kavring, mixad till smulor125 g smör, smältFyllning300 g Philadelphia4 dl crème fraiche 34 %3 gelatinblad1 rödlök, finhackad460 g stora räkor utan skal, hackade1 msk hackad dill1 msk citronsaft1/2-3/4 tsk salt1-2 krm vitpeppar (efter smak)3-4 varv med svartpepparkvarnenDekoration80 g löjromHela räkor utan skalDill & gräslökGör så här1. Smält smöret2. Mixa kavringen inklusive kanter i en mixer tills det bara är smulor kvar av brödet.3. Blanda samman det smälta smöret med kavringsmulet så att allt fördelas jämt.4. Tryck ut smulet i en springform. platta till rejält så att botten blir stabil. Ställ svalt fram tills fyllningen skall hällas i.5. Blötlägg gelatinbladen i iskallt vatten i ca 5-8 min6. Blanda samman crème fraîche & Philadelphia7. Finhacka rödlök och vänd ner i smeten.8. Mät upp ca 1-2 dl av smeten i en kastrull, sätt på plattan och värm upp.9. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner i den varma smeten.10. När allt löst sig, häll tillbaks den varma smeten tillbaks i den kalla smeten, rör ordentligt tills det blandats väl.11. Hacka dill och räkor, blanda i.12. Pressa i citronsaften och smaka upp med salt, vitpeppar & svartpeppar.13. Ta ut springformen med kavringsbotten och häll i smeten, jämna till snyggt med en slickepott och ställ svalt i ca 6-7 h.(♦Man gör alltså cheesecaken med fördel tidig morgon eller kvällen innan)14. Innan cheesecaken skall serveras eller ställas fram på buffébordet så dekorerar jag den med löjrom, räkor & dill. Gott & så enkelt att göra! Lycka till! ♥