Fest-tider! Smörgåstårta är en stor favorit hos mig. Jag kan äta ihjäl mig! Särskilt när den smakar som denna. Här kommer receptet som ni bara vill testa där hemma och bjuda era gäster på ♥ ca 8 bitar, 40 min + kyl (minst 6 h) Ingredienser 12 st landgångsskivor+ Tonfiskröra 3 burkar tonfisk i vatten 2 dl lätt crème fraîche (5 % fetthalt) 1 dl majonnäs 1 liten rödlök, finhackad 1/2 tsk citronpeppar 2 tsk citronsaft, (efter smak) salt, efter smak Skagenröra 300 g handskalade räkor 1,5 dl majonnäs 1 dl crème fraiche 15% 1/2 rödlök, finhackad 1/2 dl finhackad dill 1 tsk citronsaft (pressad citron) (lite citronzest - rivet citronskal från ca 1/2 ekologisk citron) nymalen svartpeppar efter smak Överdrag 4 dl crème fraiche 34% 100 g Philadelphiaost 1 msk pepparrot citronzest från 1/2 tvättad ekologisk citron. salt, efter smak Dekoration 2 gurkor att dekorera med, körda i mandolin på längden 1-2 dl crème fraîche att klä in tårtan med Gör så här 1. Börja med att skära bort kanterna från bröden, se till att få dom jämna & jämnstora. Tonfiskröra 1. Blanda ihop tonfisken (avrunnen från vätska) med, crème fraîche, majonnäs & fint hackad rödlök. Smaka upp med citronsaft & citronpeppar. Ställ svalt! Skagenröra 1. Torka av och hacka ner räkorna till lite mindre bitar, Rör samman med majonnäs& crème fraîche. 2. Vänd ner fint hackad dill och smaka upp med citronsaft, lite citronzest, nymalen svartpeppar och ev lite salt. (Ps! Blir skagenröran rinnig så häll bort lite vätska innan du lägger på den på brödet.) Överdraget Vispa crème fraiche, pepparrot & citronzest kraftigt med elvisp tills det tjocknar lite. Tillsätt Philadelphiaosten och vispa tills frostingen blir slät. Bred på hela tårtan. Montering 1. Lägg ut 4 landgångsbröd intill varandra på fatet du tänker servera på. 2. Bred ut tonfiskröran jämnt fördelat på bröden. 3. Lägg på ett till lager med bröd intill varandra (tvärs över de andra so det blir lite omlott= mer stabil). 4. Bred ut skagenröran på brödet och lägg på sista omgången av landgångsbröd. 5. Bred på överdraget och kör gurkorna tunt skurna i mandolin. 6. Lägg gurkorna omlott som på bilden, lite som att fläta ett hår :) 7. Skär bort gurk-kanter som kommer utanför tårtan. 8. Gör runda gurkskivor med mandolinen och dekorer runt om. Tips! Det kan vara snyggt att även ha ärtskott kring kanterna bredvid de runda gurkskivorna. Bara ett tips! 9. Ställ svalt till servering ♥ En smörgåstårta är oftast godast när den fått stå flera timmar. Till och med ett dygn innan den skall ätas. Men då skulle jag rekommendera att lägga på gurkan några timmar innan servering så att den inte står för länge och blir mjuk. (Alltså sluta när överdraget är på och täck med plast.) Lycka till med smörgåstårtan ♥