Tisdag ♥ Hörni, detta är Så himla gott. Ni måste verkligen testa detta recept. Enkelt att svänga ihop och härliga smaker som gifter sig i munnen. Vem vill inte äta kycklingtacos med rostad majs, smulad fetaost, picklad rödlök, mixsallad & smyg-het chipotlesås till middag idag? 4 port, 20 minuter Ingredienser 4 kycklingfiléer, skurna i strimlor 2 tsk chipotlepasta 3/4 msk mald spiskummin 1/2 msk rökt paprikapulver 1 msk paprikapulver 1 tsk mald koriander 2 vitlöksklyftor, fint finhackade Salt och nymalen svartpeppar Chipotlesås 1 dl majonnäs alt creme fraiche 34% 1 msk chipotlepasta limesaft, efter smak salt, efter smak Tillbehör Tortillabröd 300 g majs 150 g fetaost Färsk koriander, hackad Limeklyftor Picklad rödlök- (Skiva 1 liten rödlök tunt och lägg ner i en 1, 2, 3-lag (vatten, ättikssprit, socker). Alternativt skiva löken tunt och pressa på rikligt med lime över och salta. Låt dra minst 1 h.) Gör så här 1. Strimla kycklingfilén. 2. Bryn på kycklingstrimlorna hastigt i en rejäl klick smör i en stekpanna. Tillsätt sedan alla torra kryddor och låt steka tills kycklingen fått fin färg och är helt genomstekt. 3. Tillsätt därefter ett par msk vatten och låt kryddorna få koka in i kycklingen. Så det blir saftigt. 4. Smaka upp med salt och ev nymalen svartpeppar. 5. Rosta majsen i en torr, het stekpanna tills den får ordentligt med färg och börjar "poppa" lite. Smaka av med salt. 6. Rör ihop såsen - majonnäs (crème fraîche), chipotlepasta, lime & smaka upp med salt. (Denna kan man såklart göra långt innan också.) Servering Värm tortillabröden lite snabbt i mikron. Servera kycklingen varm tillsammans med den rostade majsen, mixsallad, chipotlesås samt smulad fetaostost. Toppa med massa färsk koriander & picklad rödlök. Servera gärna limeklyftor till anrättningen! Smaklig spis ♥