Hur kan någonting som är så galet enkelt vara så fasansfullt gott?! Ni kommer säga samma sak när ni testar göra denna sallad där hemma. Perfekt till en grillad köttbit eller rent utav till vad som helst. Men jag föredrar till grillat en härlig sommarkväll! 4 port, 5 min Ingredienser 1 st paket plommontomater på kvist (Romantica), delade på hälften eller kvartar 1 gurka, urkärnad - skuren i halvmånar (1/2 stor eller 1 hel mindre) 1/2 dl finhackad färsk kruspersilja 1/2 dl finhackad dill - gärna ekologisk el närodlad (godare) 2-3 krm vitlökspulver 2 msk olivolja (av god kvalité) 1 msk vitvinsvinäger salt, efter smak (men lite mer än du nyss tog ;) ) Gör så här 1. Tvätta tomaterna och gurkan noggrant. 2. Dela tomaterna på hälften eller kvartar och lägg upp på ett fat. Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnhuset i mitten (det vattniga) med en sked. Skär gurkan i halvmånar och blanda med tomaterna. 3. Dofta/strö över vitlökspulvret och salta. (Jag brukar göra det innan jag lägger på dillen & persiljan så det får suga in sig i tomaterna och gurkan riktigt.) 4. Tvätta och finhacka persilja och dill, strö över. 5. Ringla över olivolja och likaså vitvinsvinägern. Låt stå svalt till servering! Magiskt gott. Och DILL är så sjukt gott i mer matlagning än bara till fisk! ♥ Gott till ALLT grillat!! Ni får faktiskt lov att testa ♥