Hej hörni!! Alltså jag måste bara dela med mig av detta recept på min Marockanska Hariragryta jag gjorde häromdagen. Jag gjorde den i all hast och det blev en smaksensation hemma. Försökte komma ihåg allt jag hade i den och här kommer receptet! Ingredienser: 250 g tärnade kycklingfiléer 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 1 stor morot 3 tomater , hackade olivolja , att fräsa i 1 tsk paprikapulver 1/2 tsk spiskummin1/2 tsk gurkmeja 1/2 tsk malen ingefära 1,5-2 L liter vatten ( portionera i successivt efter 1,5 L) 1/2 pressad apelsin 3-4 msk kycklingfond (el 1-1,5 kycklingbuljongtärningar) 1 burk kikärter, 400 g 2 dl röda linser 1 tsk harissa , el efter smak 1/2 dl hackad bladpersilja 1 dl hackad koriander Salt efter smak Gör så här: Skär kycklingen i mindre bitar Skala löken och skär den i tunna skivor. Hacka vitlöken fint. Skala och skär moroten i små tärningar och skär upp tomaterna i mindre bitar. Fräs lök, vitlök och morot i olivolja i en stor gryta men det skall inte ta färg. Lägg i kycklingbitarna och bryn på lite i grytan. Strö över kryddorna och låt dem gotta sig i värmen en liten stund för att få ut alla smaker. Tillsätt dem hackade tomaterna, vatten och fond. Låt koka under lock tills kycklingen är mör. Ca 15 min. Skölj av kikärterna i rinnande kallt vatten i en sil. Tillsätt kikärtor och linser i grytan och låt koka tills linserna är mjuka. Grytan "reds" utav att linserna går söner och mosar sig i grytan. Smaka upp soppan med harissa och salt och vänd tillsist ner hackad koriander och persilja. Smaka av och smaka upp den som just du önskar. Jag brukar servera grytan med en klick yoghurt eller créme fraîche för att neutralisera smakerna lite. Sedan toppa med mer färsk koriander! Taste of Marocko! :) Kram C