Hej finingar! Har ni testat denna mazarintårta med grädde & bär? Den är bara SÅ god!! Perfekt tårta att smälla ihop i sommar med alla bär som finns att välja på. Här kommer receptet :-) Mazarinbotten: 175 g smör, smält 1 ägg 80 g mandelmassa, riven 2,5 dl strösocker 1 1/2 dl mjölk 3 dl mjöl 1/2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker Fyllning: 1/2 dl Nutella 3-4 dl vispad grädde 1 dl färska blåbär 15-20 färska solmogna jordgubbar Dekoration: Florsocker att sikta över Mynta att dekorera med Gör så här Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Smöra och bröa en rund form täckt med bakplåtspapper i botten, ca 24 cm med smör och vetemjöl. Sikta sedan lite vaniljsocker i botten av formen, det brukar jag alltid göra. Smält smöret. Riv ner mandelmassan i en bunke och tillsätt ägg, mjölk & socker, vispa ihop. Bland samman mjöl, bakpulver & vaniljsocker i en separat bunke, blanda väl så allt blandar sig. Häll sedan ner mjölblandningen i ägg-mandelmassesmeten och portionera i det smälta smöret. Rör till en jämn smet. Häll över smeten i formen och ställ in i mitten av ugnen i ca 25-30 min. En mazarintårta skall inte bli torr, den skall vara saftig och gärna lite kladdig. Låt kakan svalna helt. Lägg upp på ett uppläggningsfat. Vispa grädden och börja med att breda på ett lager Nutella. Klä sedan tårtan som du önskar med grädden. Spritsa lite fint kanske? Lägg på blåbär och dekorera med skivade jordgubbar. Avsluta med sista piffen, sikta över florsocker och lägg på några myntablad! Supergott, enkelt och så somrigt! (OBS! Super viktigt att inte kakan går för länge i ugnen, den skall vara saftig och härlig.) Lycka till med bakningen, Kram :)