Pizzettas, så galet gott både som tilltugg och som middag. Recept kommer här! Ingredienser: Pizzadeg 3 dl vatten 10 g jäst 1 tsk salt 1 nypa socker 1 msk rapsolja 1 msk olivolja 500-600 g vetemjöl Fyllning Tomatsås (recept här) Salami milano Mozzarella Riven Västerbottensost Pesto (recept här) Gör så här: Lös upp jästen i fingervarmt vatten, tillsätt salt, socker & olja. Rör i mjölet successivt och kör med degkrokar i maskinen i ca 15 min. Degen skall bli fast & smidig, inte alls rinnig. Pensla en skål med olja och låt degen jäsa i 4-8 h i kylskåpet med plast över. Värm upp pizzastenen på grillen, eller i ugnen ca 20 min innan gräddning. Ta ut degen från kylen och dela upp den i mindre bitar. Forma små bollar. tryck sedan ut varje boll till en liten minipizza med lite högre kanter, precis som en stor pizza fast i miniformat. Ca 10 cm i diameter. Pensla på tomatsås, lägg på en skiva salami, en skiva mozzarella & riven västerbottenost. Toppa med torkad oregano. Lägg minipizzorna på stenen och grädda dem ca 5-10 min. Allt beroende på vilken värme sten + grill (ugn) gått upp till. Ha koll på pizzorna och lyft lite på dem ibland för att kolla så att botten blir fin. När alla pizzettas är färdiga, ta ut dem & toppa med din hemgjorda pesto. Ät, och Njut! Pizzettas är himla goda kalla som varma. Skall man dock ut på picknick så kan man med fördel ha peston med sig i en burk och lägga på direkt innan servering. Och vet ni, Det finns en färdig surdegspizzadeg i butiken som faktiskt är helt ok. Om tiden tryter men man vill göra pizzattas snabbt och enkelt, så köp den. Ibland finns genvägar av en anledning! ;) Lycka till där hemma!