Om ni vill laga något som imponerar på ALLA, så skall ni göra detta!! Detta är så sjukt gott 🤍 Magiskt!!! Har ni inte testat detta så är det dags, receptet kommer här! 4 port, 8 h Ingredienser 1000g hel bit fläskkarré 2 gulalökar 5 vitlöksklyftor 2dl bbqsås sweet baby ray 1 dl ketchup 2 tsk chipottlepasta 2 msk torkade korianderblad 2 tsk malen spiskummin 1 msk cognac 3/4 msk farinsocker Salt Nymalen svartpeppar Picklad rödlök 1 rödlök 1/2 dl ättika 3/4 dl strösocker 1,5 dl vatten Rostad chipottlemajs 1 dl fryst ekologisk majs (upptinad) 1/2 tsk chipottlepasta salt Tomatsallad 300g små romantica tomater på kvist, skurna i små kvartar 1/2 kruka koriander 1/2 pressad lime 1 nypa flingsalt Guacamole 2 mogna fina avokado's salt några droppar lime el citronsaft Tillbehör 4 skivor surdegsbröd 1 dl syrad grädde el Creme fraiche 32% 1 näve Ruccola Koriander (Om man vill) Gör så här - Sätt ugnen på 125 grader varmluft 1. Dela fläskkarrén på hälften, rakt över. Lägg ner i en gryta som har lock, en typ Le Creuset gryta. 2. Blanda samman bbq sås, ketchup, torkade korianderblad, malen spiskummin, farinsocker, cognac, chipottle pasta, några varv nymalen svartpeppar och 1 tsk flingsalt. Blanda och smaka av. 3. Häll såsen över karrén så det täcker. 4. Skala och finstrimla löken, och skär vitlöken tunt. Lägg allt på köttet som är täckt av såsen. Det gör inget om det faller ner runt ikring. 5. Lägg på locket och sätt in i ugnen. Låt gå i 8 h, men ta ut och "ös" köttet med såsen 2-3 ggr under dessa timmar. (Första gången du öser den kan vara efter första timmen) 6. När köttet gått 8 h kan du nu dra isär det med två gafflar. Dra isär allt och blanda upp med såsen omkring. Smaka av och håll varm till servering. Picklad rödlök 1. Koka samman 1/2 dl ättika med 3/4 dl socker och 1,5 dl vatten. Låt svalna något. 2. Hyvla en rödlök tunt med mandolin, lägg i en skål och häll över lagen. Låt stå med lock el plast öre i kylen till servering. Tomatsallad Skär ner tomaterna i små kvartar. Hacka över koriander, pressa över lime och vänd runt med en nypa flingsalt. Låt stå svalt till servering. Guacamole Mosa avokadon och smaka upp med salt och ett par droppar citron- el limesaft. Lägg i spritspåse, i kylen. Syrad grädde el creme fraiche Lägg den syrade grädden el crème fraichen i en spritspåse. (Det är så skönt att ha allt fixat, och dessutom blir det snyggt att spritsa på dessa komponenter). Rostad chipottlemajs Hetta upp en stekpanna med 1 msk rapsolja. Lägg ner majsen och låt rostas hårt på hög värme tills det börjar poppa i pannan. När majsen är gyllene och vill hoppa ur stekpannan salta, dra bort från värmen och rör i chipottlepastan. (Det gör ingenting om denna majsen är sval vid servering) Rostad surdegsbröd 1. Sätt ugnen på 200 grader 2. Pensla brödskivorna med lite olja och lägg på gallret i ugnen ca 4-5 min, tills gyllene rostat. Servering 1. Lägg upp det rostade surdegsbrödet på tallrikar. 2. Lägg på rikligt med pulled pork. 3. Klicka på generöst med guacamole & syrad grädde (creme fraiche) 4. Toppa med picklad rödlök, chipottlemajs, ruccola och koriander. Smaklig spis, lycka till 🤍