Pulled pork alltså... Det finns bara ett ord för denna rätt; Magisk! 6 pers, 9 h Ingredienser 900-950 g fläskkarré i hel bit 2 gula stora lökar, finstrimlade 5 vitlökar, finstrimlad 2 dl bbq sås Original 3/4 dl Ketchup 1/2 dl cognac 1 msk chipotlepasta (smaka av och ta i mer om du älskar hetta) 1/2-1 msk brunt farinsocker 1 msk torkad koriander 1 tsk mald spiskummin 1/2 dl vatten salt & svartpeppar Gör så här: 1.Sätt ugnen på 100-110 grader, varmluft. 2.Lägg karrébiten i en typ "Le Cruiset" gryta med lock. 3.Blanda samman; bbq sås, ketchup, chipotlepasta, cognac, torkad koriander, malen spiskummin, farinsocker & vatten. Smaka upp med salt och peppar. 4.Häll blandningen över & runt om köttbiten. Finstrimla lök och vitlök och lägg uppe på karrén. Lägg på locket och ställ in i ugnen i 9 h. 5. När 45 min gått, öppna locket och pilla ner lök & vitlök ner i såsen. Rör lite så att lök och sås blandas. Sätt på locket igen och låt den fortsätta i ugnen. Det är alltid bra att kika lite i grytan mellan timmarna så att inget bränns. Känner man att vätska fattas så tillsätt lite vatten och rör in i såsen kring köttbiten. 6. När 9 h har gått, ta ut den och dra isär köttet med två gafflar, "Pulled". Gör det direkt i grytan och blanda samman med såsen. Köttet kommer bara ramla isär. (Skall göra det.) 7. Smaka av och tillsätt mer salt, torkad koriander & mald spiskummin om det behövs! Jag serverar min Pulled pork på stekt surdegsbröd, med mango & tomatsallad med lime, chili och koriander, guacamole, vispad crème fraîche, ruccola & picklad rödlök. Men det går utmärkt att servera tillsammans med tortillabröd & tacotillbehör såsom guacamole, tomater, majs, sallad, crème fraîche mm. Lycka till i köket :)