Efter våffeldagen blev jag helt fast i lite mer matiga våfflor, så igår gjorde jag galet goda rödbetsvåfflor. Smulade över chèvre, lade på en näve ruccola, lite rostade pinjenötter och ringlade sedan över lite honung. Mums så gott! Recept ↓ 6 belgiska våfflor, 8 vanliga våfflor, 15 min Ingredienser 2 ägg 4 dl vetemjöl 1/2 tsk salt 1 msk bakpulver 1,5 dl mjölk 170 g smält smör 1 dl kokta rivna rödbetor (fint rivna, eller bara saften från rödbetan så smeten blir röd) Tillbehör 1/2 msk smör att pensla järnet med Kokta rödbetor, i bitar 400 g chèvre, att smula över 1/2 dl rostade pinjenötter Ruccola, efter smak Honung, att ringla över Flingsalt, att toppa med Gör så här 1. Smält smöret och låt det svalna. 2. Rör i hop, blanda de torra ingredienserna (vetemjöl, salt & bakpulver) 3. Vispa upp äggen och rör ner mjölet till en slät tjock smet. 4. Rör i smör & mjölk. Vispa slätt och vänd sedan ner rivna rödbetor + rödbetssaften. 5. Pensla järnet med smör och häll ner våffelsmet och stäng locket. 6. Låt våfflorna bli gyllene och preppa de som är nygräddade direkt med chèvre, kokta rödbetor, ruccola, rostade pinjenötter, honung & flingsalt. 7. Servera direkt! Ps. Har du inget belgiskt våffeljärn, går det säkerligen bra med ett vanligt ♥ Lycka till, hoppas det smakar!