På sommaren gör drar jag alltid upp små härliga färskpotatisar ur min mammas & pappas potatisland. Kör dem i ugnen tills de blir ugnsrostade med lite olivolja & salt. När jag tar sedan tar ut dem från ugnen blandar jag upp dem med min härliga pesto gjord på endast färsk basilika, vitlök, rapsolja & parmesan. Så himla gott. Ni bara måste prova denna enkelhet, här kommer receptet! :) 60 min, 4-6 pers Ingredienser 20-25 mindre färskpotatisar 2-3 msk olivolja salt Pesto 1 kruka färsk basilika 1-2 vitlöksklyftor (smaka av) 3/4-1 dl rapsolja 80-100 g riven parmesan några droppar citronsaft salt / svartpeppar, efter smak Gör så här Tvätta potatisen, färskpotatis tvättar jag med vattenslangen ute i en hink. Torka av dem och lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivolja och strö över salt. Sätt in i ugnen på 180-200 grader tills potatisen är färdig. Känn med en potatissticka. (ca 30-45 min i ugn beroende på strl) Gör under tiden peston. Knipsa av basilikan, lite stjälk går super att ha med. Tvätta av den och lägg den sedan i en skål som går att mixa i, typ cylinder. Tillsätt vitlök och olja, mixa slätt. Rör sedan ner riven parmesan och smaka upp med citronsaft, salt och peppar. Blir peston för lös, riv i mer parmesan. Blir peston för fast, rör i mer olja. Smaka av och smaka upp som du vill ha den! När potatisen är klar i ugnen, ta ut den. Lägg den i en uppläggningsskål och blanda samman med peston innan servering. Extra delicious blir det såklart när man river massa härlig parmesan uppepå! Servera denna potatis till ALLT i sommar. Fågel, fisk, kött, skaldjur. Allt! Lycka till, Kram :)