Hej härliga ni! Hur mår ni? Hoppas ni mår toppen :) Känner ni igen känslan när man står i köket och vill komma på något nytt tillbehör till maten!? Kanske något annat än ris & potatis. Då har jag här ett litet tips som faktiskt är både läckert, lite festligt och väldigt gott. Här kommer receptet på mina smördegs-lindade sparrisar med svart flingsalt & riven parmesan! 4 pers, 15 min Ingredienser 12 färska gröna sparrisar 1 msk olivolja 1 krm citronzest (rivet citronskal) Flingsalt (Jag tycker det är läckert med kontrast och kör svart flingsalt) 1 smördeg på rulle Riven parmesan Gör så här 1. Sätt ugnen på 200 grader 2. Blanda samman olivolja, en nypa flingsalt och rivet citronskal i en liten kopp. 3. Tvätta och ansa sparrisarna. 4. Lägg ut sparrisarna på en tallrik och pensla på oljan runt om alla. 5. Ta fram smördegen och skär den i 2 cm breda remsor, ca 20 cm långa. (12 st) 6. Ta upp en sparris i taget och linda in den i en smördegsremsa. Repetera med alla resterande sparrisar. 7. Lägg dom inlindade sparrisarna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Pensla på lite av oljan på smördegen, strö (svart) flingsalt över och sätt in i ugnen i 12 min. 8. Ta ut sparrisen ur ugnen och riv över rikligt med parmesan! Servera tillbehöret direkt; tex till den perfekt stekta köttbiten och din hemslagna bearnais-sås ♥