Snart helg och jag ÄLSKAR dessa små lyxiga tilltugg ♥ Smörstekt bröd i ugn, krämig anklevermousse till en söt-syrlig fikonkompott. Ett måste om ni inte provat tycker jag. Mumma för en finsmakare ;) 10 snittar (jag räknar med 2 st vardera), 15 min Ingredienser 10 skivor surdegsbaguette (cm-tjocka skivor) smör, att breda på baguetteskivorna innan ugn 125 g anklevermousse 3 färska fikon, skurna ner i mindre bitar 1 msk smör, att steka fikonet i 2-3 msk socker 2-3 msk balsam vinäger salt, efter smak Dekoration 1 färskt fikon, skuret i trianglar färsk timjan Gör så här 1. Börja med fikonkompotten. Skär ner fikonet i mindre bitar, lägg ner i en liten panna med en klick smör på medelhög värme och slunga omkring lite snabbt. 2. Tillsätt socker och balsamvinäger. Låt puttra ihop. 3. Smaka av (det skall vara sötsyrligt), och smaka ev upp med en liten nypa salt. Ställ åt sidan! Smörstekt baguette i ugn -Sätt ugnen på 200 grader 1. Skär baguetten i cm tjocka skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och bred på lite smör på varje brödbit. 2. Sätt in i ugnen tills brödet rostats (ca 5 min). Servering 1. Ta ut det smörrostade brödet ur ugnen. Klicka på anklevermousse och toppa med den söt-syrliga fikonkompotten. 2. Dekorera med en bit färskt fikon och en kvist timjan. 3. Servera direkt! ♥