När jag var liten var jag ofta i Portugal, då min pappa är född och uppvuxen på Madeira. Något som verkligen sitter kvar hos mig är tomatsoppan som min gammelfarmor alltid bjöd på där. Och det godaste just då i soppan var makaronerna... Vet inte varför?! Det var ju bara lite makaroner i botten på soppan. Tror det kan ha varit att det låg så få små makaroner i botten att dem blev så betydelsefulla! Idag är det tomatsoppan jag gillar mest, men det blir inte Portugal-feeling utan dem där små makaronerna i ;) 4 pers, 20 min Ingredienser 1 -2 dl makaroner, original eller snabb, eller som bild 1 stor gul lök 2 msk smör till stekning 3-4 färska tomater 1 burk krossade tomater, ekologiska 2 msk tomatpuré , ekologisk 1/2 kruka basilika, el 2-3 kvistar persilja 1 grönsaksbuljongtärning, ekologisk 5 dl vatten 2 dl vispgrädde, eko salt och peppar Gör så här Koka makaronerna. Skala och hacka löken. Fräs den i någon klick smör. Skär de färska tomaterna i mindre tärningar. Blanda lök, krossade tomater, färska tomater, tomatpuré, färsk basilika, grönsaksbuljong och vatten i en större kastrull. Låt koka ca 10-15 minuter. Mixa sedan soppan med stavmixer. Späd ut med grädde för att få soppan krämig. Det går utmärkt att skippa grädden och göra som jag gjort på bilden. Mixa soppan slät och lägg på en klick créme fraîche uppepå vid servering. Dekorera med färsk basilika. Men godast är ändå när soppan reds med grädden tycker jag. Lägg lite makaroner i botten på en djup tallrik, häll över soppa och dekorera med en kvist färsk persilja eller basilika. Bom apetite