Vegovecka och idag bjuder jag på något riktigt gott, en stor-favvo! Cornflakesfriterade bön- och kikärtsbiffar i salladsblad med guacamole, tacosås, gräddfil, lime & massa koriander. 40 min, 4 pers Ingredienser 2 msk olivolja 1 lök, finhackad 1/2 röd chilifrukt, mild 1 stor vitlök, pressad 500 g kikärtor, (2 burkar) 1 ägg 1 msk maizena 1/2-1 tsk salt 1 krm mald spiskummin 1/2 tsk torkad koriander 1/2 tsk chipotlepasta 200 g kidneybönor (halverade) Panering / fritering 1/2 dl vetemjöl 1 ägg, uppvispat 4 dl cornflakes, krossade (mortlade) 3 dl rapsolja Tillbehör 4 stora salladsblad, isbergssallad Guacamole (receptet hittar ni här) Cocktailtomater Hot tacosås Gräddfil Färsk koriander Lime klyftor Gör så här Finhacka lök och chili och fräs mjukt i olivolja tills löken blir mjuk och glansig, ca 3-4 min. (Medelhög värme så att det inte bränns) Pressa sedan i vitlöken, rör samman. Sila av spadet, torka av och mixa under tiden kikärtorna slätt i en matberedare. Tillsätt ägg, maizena, salt, spiskummin, torkad koriander & chipotlepasta. Rör samman till en jämn, fast smet. (Tänk på att inte tillsätta vätska, då håller inte biffarna ihop sedan vid panering / fritering) Dela kidneybönorna på hälften och vänd försiktigt ner i kikärtssmeten. Panering & fritering Krossa cornflakes med händerna i en påse, eller mortla sönder dem. Ta fram 3 skålar. Vispa upp ägget i den ena, mät upp mjöl i den andra och lägg i conflakeskross i den tredje. Dela degen i 4 och forma stora runda biffar. Doppa biffarna först i mjöl runt om hela, sedan i det uppvispade ägget och till sist i krossade cornflakes. Lägg dem färdigpanerade biffarna på ett smörpapper. Fritera biffarna i en stekpanna så att dem får ett underlag att ligga på så dem inte går sönder. Oljan kommer bara täcka halva biffen så efter 2-3 min när ena sidan friterats, vänd på den och låt fritera ytterligare 2 min. Håll koll på värmen. Biffarna skall bara bli gyllene. (Max 180 grader) När biffarna är gyllene och har ett krispigt, härligt skal, lägg in dem i ugnen på hushållspapper på 90-100 grader, så dem behåller värme & krisp. Servera dessa fantastiska bönbiffar i ett stort salladsblad med guacamole, hot tacosås, gräddfil, massa färsk koriander & någon limeklyfta :) Att laga vegetariskt behöver inte vara tråkigt & smaklöst, snarare tvärt om. Bara kreativiteten sätter gränserna :) Smaklig måltid, tror verkligen ni kommer gilla denna! Kram