Hej finingar, hoppas ni mår bra :) Vad äter ni ikväll? Om ni bara vill mysa hemma med familjen och äta något enkelt och riktigt gott så har jag tipset på min galet goda tacopaj med fullkornsbotten. Recept kommer här! :) Ingredienser Pajdeg 125 g kylskåpskallt smör 3 dl vetemjöl special med fullkorn 2 msk kallt vatten Fyllning 800 g nötfärs, ekologisk 2 påsar tacokrydda original (ja, man får fuska) 1 burk krossade tomater, 400 g Topping 2 dl Crème fraiche Paprika & chili (13% fetthalt) 4 dl Crème fraiche 34 % 150 g gratängost (riven) 150 g texmex ost (riven) Gör så här Dela kylskåpskallt smör i mindre tärningar och lägg i en bunke. Tillsätt mjölet och nyp ihop mjöl och smör med fingrarna. Typ till en smuldeg. Tillsätt sedan kallt vatten och knåda till en deg. Ta mjöl på händerna om degen är kladdig. Tryck ut pajdegen i en pajform (25 cm) och ställ in i frysen ca 15-20 min. Sätt ugnen på 150-170 grader. Ta ut den från frysen, nagga botten med en gaffel och låt den förgräddas i 15-20 min. Gör under tiden fyllningen. Stek köttfärs i en teflonpanna helt utan smör eller olja. Häll på påsarna med kryddmix och tillsätt en burk krossade tomater, rör samman. Rör i ordning toppingen och förbered osten. Rör samman en burk (2dl) crème fraîche paprika & chili med 2 burkar vanlig crème fraîche, 34 % fetthalt. Ta ut den förgräddade pajen. (Låt svalna lite om du har tid) Fördela sedan ut köttfärsen i pajbotten, häll på crème fraîche-blandningen och toppa med den rivna osten. Det skall vara mycket ost, det blir Så gott!! Skruva upp ugnen till 200 grader och sätt in pajen i ca 20-25 min tills den blir gyllene. Ta ut pajen ur ugnen och låt svalna något innan servering. Servera pajen med en härlig guacamole, grönsallad, majs, tomater och nachochips. Enkelt att göra till många och bara SÅ oförskämt gott!! :) Smaklig spis & ha en underbar helg hörni. Stor Kram / C