Augusti, kräftskivornas månad. Åh som jag längtat! Jag bara Älskar kräftor och allt som hör till på en riktig kräftskiva. Ett tillbehör jag absolut inte vill vara utan är Västerbottenpajen, den spelar en stor roll på bordet tycker jag. Så, här kommer receptet på min Västerbottenpaj som jag gör. Jag lovar er, det kan vara den bästa!! ;) Pajdeg 125 g kylskåpskallt smör 3 dl vetemjöl 3 msk kallt vatten Fyllning 500 g riven västerbottensost 3 ägg 4 dl grädde 1 nypa cayennepeppar Gör så här: 1. Skär ner smöret i små kuber och lägg i en bunke. Häll över mjöl och arbeta in mjölet i smöret med fingrarna. 2. När det blir en smulig massa tillsätt kallt vatten och forma till en deg. Använd lite mjöl på händerna om den kladdar. 3. Tryck ut degen i en pajform, ca 30 cm i diameter och lägg in i frysen. (Minst 45 min, eller över natten.) 4. Sätt ugnen på 150 grader varmluft. 5. Ta ut pajdegen från frysen och nagga botten med en gaffel, sätt in i ugnen i ca 15-20 min så pajskalet blir för-gräddat. Det bör inte ta så mycket färg! 6. Gör äggstanningen. Vispa samman ägg, grädde och en nypa cayennepeppar. 7. När pajskalet fått yta och en aning gyllene till färgen, ta ut, låt svalna lite och lägg på den rivna osten. Häll sedan över äggstanningen och ställ in i ugnen igen. Och då på 170 grader varmluft i ca 25-30 min 8. Ta ut pajen och låt den svalna. Godast är att servera den ljummen. Lycka till, Detta blir en HIT! Och du, Västerbottenpaj med en klick crème fraîche, finhackad rödlök och löjrom, kan nog också vara det godaste som finns ♥