Det är onsdag och det är dags att börja planera vilken efterrätt det blir till att servera i helgen. Hemma hos mig blir det denna! :) En efterrätt som ger mig rena sommarkänslorna. En fräsch vit chokladmousse med ljuvlig doft av härlig jordgubbskompott, en fräschör av turkisk yoghurt och ett knäckigt havreflarn! 4-6 port (förbered den vita chokladmoussen kvällen innan, eller tidig morgon) Ingredienser 200 g vit choklad 2 dl vispgrädde 2 dl turkisk yoghurt Gör så här: Kvällen innan, eller tidig morgon. Hetta upp grädden i en kastrull, dra bort från plattan. Bryt i chokladen och låt smälta i den varma grädden. Rör tills klumpar försvinner. Häll upp i en bunke och ställ i kylen över natten el minst 6 timmar. Ta fram bunken med den smälta chokladen, vispa upp med elvisp till en tjock mousse. Ca 2 min Rör sedan ner turkisk yoghurt, den gör moussen lite friskare och inte lika söt. Ställ in skålen med den färdiga moussen i kylen och gör under tiden jordgubbskompotten. Jordgubbskompott 400 g jordgubbar 1 dl socker 1 citron, saften ½ krm vaniljpulver (alt ½ vaniljstång som får koka med) Gör så här: Skiva ner jordgubbarna och lägg i en kastrull. Pressa över citronen, använd en sil så inga kärnor åker med. Tillsätt socker & vaniljpulver (eller vaniljstång) och låt koka samman ca 8-10 min. Ställ åt sidan och låt svalna helt. Mandelflarn 50 g flagad mandel 1/2 dl socker 50 g smör 1 msk vetemjöl 1 msk grädde 1 msk ljus sirap Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg i smör, socker, vetemjöl, grädde, flagad mandel och sirap i en kastrull. Låt smälta samman och koka upp under omrörning. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på. Gör ca 4-6 högar, dem kommer smälta samman i ugnen så det går att bryta flarnbitar sedan. Grädda i ugnen tills det fått en gyllenbrun färg. Ca 10 min. Ta ut, låt svalna och bryt flarnet sedan i önskade bitar. Det brukar bli flarn över, så servera dem vid sidan av efterrätten till kaffet, det är alltid uppskattat. Servering Portionera i vit chokladmousse i glas eller annat du önskar servera i. Häll sedan på lite lagom med den kalla jordgubbskompotten. Bryt loss ett mandelflarn och tryck ner i kreationen. Avsluta med att toppa med citronmeliss! Så enkelt, så gott, och så Svensk Sommar!! :)