Jag älskar cocktailtomater, och framför allt rostade i ugnen tillsammans med vitlök, olivolja & flingsalt. Smaken på tomaterna blir härligt söta och bara så goda och smakrika. Här serverar jag mina rostade tomater tillsammans med burrata och en fint lagrad fikonbalsamvinäger. Kan en förrätt bli godare? Det är som en dröm för smaklökarna, helt fantastiskt!! Burrata är en handgjord delikatessmozzarella från Italien och är gjord på en blandning av mozzarella och grädde. Krämig & gräddig insida! Vitlöksrostade cocktailtomater 1 paket cocktailtomater på kvist, blandade färger om du hittar 1 msk olivolja 2-3 vitlöksklyftor flingsalt, efter smak Tillbehör Fikon balsamvinäger olivolja basilika, färsk Flingsalt Svartpeppar Gör så här Sätt ugnen på 80 grader, varmluft. Tvätta tomaterna och dela dem på hälften, gärna på längden. Lägg dem i en ugnsform med insidan uppåt som på bilden. Skala och dela vitlökarna, strö över. Ringla över olivoljan, strö över flingsalt och ställ in i ugnen i 3,5-4h Ta ut dem och låt dem svalna. Lägg upp den lyxiga burratan på ett fat, lägg massa goda rostade cocktailtomater runt osten och ringla över lite fikonbalsamico & olivolja. Toppa med färsk basilika, flingsalt och ett varv med svartpepparkvarnen. Ett måste att prova där hemma i köken, Så galet gott!! Lycka till, Stor Kram Ciao