Det är bara så sjukt gott med saffransbiscotti. Perfekt att baka upp, lägga i burkar och ta fram när man än önskar under julen. Här kommer mitt recept! ca 30-40 biscottis Ingredienser 100 g smör, smält 0,5 g saffran 1,5 dl strösocker 2 ägg 5 dl vetemjöl special 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1 dl skållade mandlar eller andra nötter Gör så här 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Stöt saffranet i en mortel med lite utav sockret. 3. Smält smöret och häll ner det stötta saffranet, låt svalna. 4. Häll ner det avsvalnade saffranssmöret i en bunke och rör i ägg och socker. 5. Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver väl och häll sedan ner i smeten tillsammans med nötterna. Arbeta ihop till en fin deg. 6. Dela upp degen i 4 delar och rulla till längder, ca 35-40 cm långa. Lägg upp längderna på plåt med bakplåtspapper och platta till lite lätt med fingrarna. Sätt in i ugnen i ca 14-15 min, ta ut låt svalna en aning. 7. Sänk ugnstemperaturen till 95-100 grader. 8. Skär längderna snett ca 2-3 cm breda biscottis. 9. Lägg upp på plåt med snittytan uppåt och låt torka i ugnen ca 60 min tills de torkat. 10. Efter 30 min, vänd på dem så andra sidan av ytan kan torka. Man kan sedan efter en timme låta ugnsluckan stå lite öppen så att de fortsätter torka. De skall bli som skorpor. Låt biscottisarna svalna helt och förvara i små söta glasburkar. Det går även superbra att frysa in. Lycka till med julbaket :)