CATARINA KÖNIG
Catarina König vann Sveriges Mästerkock 2016. Förutom ett brinnande intresse för mat älskar hon mode och att ha festliga middagar hemma. Hon gillar att planera och ordna med alla små detaljer. Allt det där som får en fest eller tillställning att bli det där lilla extra.
Annons

Saffransvåfflor med grädde & bär

Alltså, om du älskar lussebullar och saffran i övrigt så kommer du ÄLSKA dessa magiska våfflor med smak av lussekatt. Frasiga saffransvåfflor med lättvispad grädde & bär, toppat med lite lönnsirap. Hur låter det? MAGI ♥
Receptet kommer här!

Annons

ca 6 våfflor, 20 min

Annons

Ingredienser
75 g smör, smält
0,5 g saffran
2 ägg
4 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
(vill man kan man tillsätta lite socker / florsocker i smeten, men jag brukar inte göra det då jag inte vill peta i varken barnen eller mig själv onödigt mycket socker helt i onödan)

Tillbehör
Lätttvispad grädde
Hallon
Blåbär
(Lönnsirap), om man önskar

Gör så här
1. Smält smöret i en kastrull och rör i stött saffran, låt svalna helt!
2. Blanda samman vetemjöl, salt och bakpulver väl i en separat skål
3. Vispa med handvisp ihop ägg och mjölk och tillsät sedant successivt mjöl-blandningen.
4. När smeten är slät tillsätt det smälta avsvalnade smöret, låt sedan stå svalt ca 10-15 min innan gräddning.
5. Hetta upp våffeljärnet och grädda nu dina saffransvåfflor. (Jag penslar alltid på smör på järnet mellan varje våffla.)
6. Servera saffransvåfflorna till lättvispad grädde & bär, såsom typ hallon & blåbär. Avsluta med att ringla över lite lönnsirap och servera direkt!

Annons

Mums & lycka till!
Smakliga saffransvåfflor ♥

Dela på:
Laddar