Alltså, detta är SÅ gott, ni måste bara göra denna sallad!! Till lunch eller middag, spelar ingen roll. Men ni bara måste :) Kycklingsallad toppad med en smakrik gremolata. Magi! 2 port, 20 min (eller bara 5 min om kycklingen är stekt eller om du köpt färdiggrillad) Ingredienser 2 stekta kycklingfiléer, jag gillar minutfiléerna (eller köp färdiggrillad) 1 påse salladsmix 6 st cocktailtomater på kvist, delade i kvartar hyvlad parmesan, efter smak Gremolata 1,5 dl finhackad persilja 1 dl rapsolja 1/2 finhackad schalottenlök 1/2 finhackad vitlöksklyfta rivet skal från 1/2 citron (tvättad ordentligt) 1-2 tsk citronsaft 2-3 msk riven parmesan salt & nymalen svartpeppar efter smak Gör så här 1. Börja med gremolatan. Dvs finhacka persilja, schalottenlök och vitlök. Lägg i en skål och häll över oljan. 2. Riv i citronzest från en tvättad citron och pressa i lite saft. Salta och peppra efter smak. 3. Rör om ordentligt, smaka av och låt stå svalt. Jag brukar göra min gremolata dagen innan. Den är god att ha till allt, så att ha gremoata hemma i kylen är aldrig fel ;) Kycklingen /Salladen 1. Stek kycklingfiléerna genomstekta med salt och peppar i en stekpanna med en klick smör. Alt plocka loss filéerna på en färdiggrillad kyckling och skär upp lite snyggt. 2. Lägg upp mixsallad på tallrikar, och skär tomaterna i kvartar. Lägg upp kycklingen på salladen och fördela tomaterna. 3. Ringla över gremolata på kycklingen och hyvla över massa god parmesan. Tips! Jag brukar ringla över lite olivolja över salladen och ha på lite balsamvinäger också. Kombinationen av det hela med gremolatan blir så gott!!