♥ Sallad Nicoise, magiskt god och nyttig sallad som känns riktigt matig och mättande 👌🏻 Ät som lunch el laga till middag, recept kommer här! 4 pers, 20 min Ingredienser 1 påse mixsallad 4 kokta ägg, delade i "klyftor" 250 g cocktailtomater på kvist, halverade 1/2 gurka 2 st avokado, skivad 150 g fetaost, smulad i salladen 2 burkar tonfisk i vatten Dressing 1 msk dijonsenap 2 msk rödvinsvinäger 5-6 msk rapsolja 1 mindre vitlöksklyfta, pressad 1/2-1 msk vatten 1-2 krm salt Svarteppar, nymalen Gör så här 1. Koka äggen i 9 min. Häll sedan iskallt vatten över dom och låt dom svalna helt, rakt igenom. 2. Häll ner mixsalladen i en större skål. Tvätta och skiva i cocktailtomaterna. 3. Skala gurkan och skär ner dem i halvmånar, lägg ner i salladen. 4. Häll av tonfiskburkarna så att vätskan försvinner. Putta sedan i bitar av tonfisken ner i salladen med hjälp av en gaffel. 5. Skala och dela äggen, typ som klyftor. 6. Dela och kärna ur avokadon och skär i halvmånar. 7. Smula ner fetaosten i salladen och avsluta med att lägga på ägg & avokadoskivor. Dressingen 1. Vispa samman dijonsenap, rödvinsvinäger och, rapsolja & pressad vitlök. 2. Tillsätt vatten utefter vilken konsistens som önskas, ta lite i taget och vispa samtidigt. Dressingen skall vara relativt tjock, tjockare än vatten om man säger så. Och helt slät, den skal inte se sprucken ut.. Vispa vispa :) 3. Smaka upp med salt och svartpeppar efter smak - din smak! - Jag gillar hög syra på vinägretter, passar så fint med en fräsch sallad! Blanda upp salladen med några msk av vinägretten, ställ resterande dressing i en liten skål vid sidan om så att de som vill kan ta mer. Kan lova dig att det är godare än vad det ser ut. Galet gott!! Ni måste göra 🤍