En klassisk bearnaisesås gjord med smör är alltid det godaste, här kommer mitt recept ♥️ 4 portIngredienser 3/4 dl rödvinsvinäger 3/4 dl vatten 1 bananschalottenlök 1 krossad vitlöksklyfta5-6 hela svartpepparkorn (el vitpeppar)1/2 msk estragon (inlagd dragon) eller 1 tsk torkad dragon (alt tre kvistar färsk)2 kvistar persilja med stjälk 2 äggulor150-200g smör, smält 1 msk finhackad persilja 1/2-1 tsk torkad dragon7-8 droppar worcestersås salt1 knivsudd cayennepeppar Gör så här1. Finhack schalottenlöken och lägg i en kastrull tillsammans med rödvinsvinäger, vatten, krossad vitlöksklyfta, inlagd dragon (dragon), färsk persilja och hela svartpepparkorn. Låt koka ned till hälften och sila sedan av. 2. Smält smöret och låt de svalna något.3. Vispa samman redutionen (ca 3 msk) med äggulorna, vispa konstant över ett vattenbad tills de tjocknar. (Lite som en vaniljkräm)4. Tillsätt smöret under droppvis konstant vispning tills det blir en fin och krämig sås. 5. Tillsätt torkad dragon, hackad persilja, 1 knivsudd cayennepeppar, worcestersås och smaka av med salt. Värm inte upp såsen på plattan igen, då spricker den.Vill du värma upp den lite så gör det försiktigt över vattenbad. ’Ps. Att göra en bearnaisesås är mycket ”känsla” så var med i matlagningen och känn efter ♥️