Magiskt god Bearnaisesås med olja istället för smör. (För de som kanske inte tål smör och vill förvara bearnaisesåsen i kylen) Sås för 4 persIngredienser Reduktion3/4 dl rödvinsvinäger 3/4 dl vatten 1 bananschalottenlök 1 krossad vitlöksklyfta5-6 hela svartpepparkorn (el vitpeppar)1/2 msk estragon (inlagd dragon) eller 1 tsk torkad dragon (alt tre kvistar färsk)2 kvistar persilja med stjälk Bearnaisesås med olja1 äggula1 msk av reduktionen ovan 1,5 dl rapsolja1 msk finhackad persilja 1,5 tsk torkad dragon(4-5 droppar worcestershiresås)1 knivsudd cayennepeppar saltGör så härReduktion1. Finhack schalottenlöken och lägg i en kastrull tillsammans med rödvinsvinäger, vatten, inlagd dragon (dragon), krossad vitlöksklyfta, färsk persilja och hela svartpepparkorn. Låt reducera / koka ned till hälften.2. Sila av reduktionen och låt svalna helt. BearnaiseLägg en äggula i en liten skål och tillsätt 1 msk av reduktionen. Vispa samman med elvisp och tillsätt sedan oljan droppvis under konstant vispning tills majonnäskonsistens uppstår. 3. Tillsätt därefter torkad dragon, hackad persilja, 1 knivsudd cayennepeppar, (ev worcestershiresås) och smaka av med salt. - Önskas mer syra så tillsätt mer reduktion i slutet, på så vis kan man reglera både konsistens, smak och syra på ett säkert sätt. Lycka till!