Till grillat vill man ju oftast ha en härlig sås eller röra.. Min chimichurri är en stor favorit hemma hos oss. Full av härliga smaker, som lyfter rätter till ännu en nivå. Har ni inte testat, så testa. Här kommer receptet! 4-6 port, 5 min Ingredienser 1/2 dl koriander, finhackad 1 dl persilja, finhackad 1/2 pressad citron, saften 1 liten schalottenlök, finhackad 1 liten vitlöksklyfta, pressad 1/2 röd chili, finstrimlad/hackad, alt en nypa chiliflakes 1 dl rapsolja Salt Gör så här Finhacka kryddor, schalottenlök och chili. Blanda samman i en bunke. Vitlöken pressar jag i. Tillsätt olja, citronsaft och smaka upp med salt. Låt stå i kylen ett par timmar innan servering. Gärna ett dygn i kylskåpet. Denna sås/salsa går alltså mycket bra att tillaga dagen innan. Servera chimichurrin till all sorts grillat. Kött, fisk, fågel, grönsaker mm. Så gott och så smakrikt. Hoppas du gillar denna lika mycket som jag gör :)