Gremolata är verkligen gott till SÅ mycket!! Nästan till ALLT ♥ Jag gör alltid en god gremolata när jag grillar på sommaren, så fräscht! Receptet kommer här: 4-6 port, 10 min Gremolata 2 dl finhackad persilja (2 st krukor kruspersilja) 1 dl rapsolja (1-1,5 dl beroende på hur mkt persilja man tar) 1/2 finhackad schalottenlök 1/2 finhackad vitlöksklyfta zest (rivet citronskal) från 1/2-1 citron 1-2 tsk citronsaft (efter smak) salt, efter smak nymalen svartpeppar, efter smak Gör så här 1. Finhacka persiljan, schalottenlök 0ch vitlök. Lägg ner i en skål. 2. Häll över oljan och riv i citronskal från en noggrant tvättad citron (gärna ekologisk då) samt citronsaft. 3. Rör om och smaka upp med lite salt & peppar. Smaka av och ställ i kylen med plast över. - Gremolatan kan du göra i lugn och ro dagen / dagarna innan så slipper man tänka på den. Tips! Gör dubbel sats, för detta kommer ni gilla :) Gott till: Fisk, kött (fläsk & kalv), kyckling, grillade grönsaker & skaldjur!