Om en hummus är bra, då kan jag äta hur mycket som helst – och denna är superdupergod!! Här kommer receptet ni måste testa. ♥ 4-6 port, 10 min Ingredienser 460 g kikärtor i spad 2 vitlöksklyftor 1/2 dl oliv- eller rapsolja 1/2 tsk paprikapulver 1/2 tsk mald spiskummin 1-2 krm chilipulver ev lite cayennepeppar 1/2-1 msk pressad citronsaft salt, efter smak Gör så här 1. Häll kikärtorna med spad ner i en kastrull. Koka upp så att kikärtorna får mjukna till. Räcker med att koka någon minut. 2. Häll av mesta delen av vätskan (spara lite) ca 2-3 msk. 3. Hacka i vitlök och tillsätt kryddorna. Mixa i matberedare eller med stavmixer. Häll i oljan successivt under mixning. 4. Smaka upp med citronsaft, salt och ev lite cayennepeppar. -Blir den för tjock (vilket den inte borde bli) tillsätt lite vatten, olja eller med citronsaft. 5. Lägg upp hummusen i en skål eller ett fat och ställ svalt till servering. 6. Vid servering, ringla över lite olivolja och strö över flingsalt och lite paprikapulver. Ev några pinjenötter på toppen.