Ibland är det bara så gott med en krämig potatisgratäng! Ikväll åt vi en fantastiskt god rostbiff jag tillagade. Som jag först vände i en het stekpanna med smör, vitlök och färsk timjan. Sedan fick den långsamt tillagas i ugnen på ca 75 grader tills innertempen nådde 57 grader. Perfekt, alldeles rosa och härlig insida. Det var så in i bomben gott till denna goda potatisgratäng. Till det en grönsallad med syrlig vinägrett! Här kommer receptet på potatisgratängen med underbart parmesantäcke. 1 gratäng, 4-6 pers (35 min) Ingredienser 10-12 potatisar 1 gul lök 5 dl vispgrädde 2 vitlöksklyftor, pressade 1-1,5 tsk salt Svartpeppar, malen, efter smak 25 g riven parmesan 1. Sätt ugnen på 200-220 grader. 2. Skala potatisen och skär den i cm-tjocka skivor. 3. Skala löken, dela den på två och skär i tunna tunna halvmåns-skivor. 4. Blanda grädde, lök, pressad vitlök och salt & peppar i en kastrull. För ner potatisen och låt allt samman koka försiktigt tills potatisen "nästan" är mjuk. Rör om då och då! 5. Smöra en form ca 20 x 20 cm och häll sedan ner potatiskoket. 6. Riv över parmesan, ett "rikligt" täcke. Sätt in i ugnen i ca 15 min och låt osten få ett härligt krisp och en härlig gyllene färg! Toppa med lite färsk timjan och servera. Mums! :)