CATARINA KÖNIG
Catarina König vann Sveriges Mästerkock 2016. Förutom ett brinnande intresse för mat älskar hon mode och att ha festliga middagar hemma. Hon gillar att planera och ordna med alla små detaljer. Allt det där som får en fest eller tillställning att bli det där lilla extra.
Annons

Smörstekt sparris med citron & parmesan

Hej bästa ni!
Goda tillbehör kan det inte bli för mycket av. Detta är så galet gott, och är så enkelt att svänga ihop. Perfekt tillbehör till Allt 😍 Receptet kommer här!


4 port, 10 min

Ingredienser
1 bunt grön färsk sparris
2 msk Smör att steka i
1/2 citron (zest och lite saft)
25g parmesan 22 mån
2 msk pinjenötter

Annons
Annons

Gör så här 
1. Ansa och tvätta sparrisen.
2. Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelhög värme tills gyllene.
3.Hetta upp en stekpanna med smör och stek sparrisen någon minut runt om. Stek inte för länge, vi vill ha den ”al dente”
4. Lägg upp på ett serveringsfat och riv över parmesan, citronzest och pressa över lite citronsaft.
5. Toppa med rostade pinjenötter och lite flingsalt. Servera direkt!

Kommentarer till “Smörstekt sparris med citron & parmesan”

  1. Emelie skriver: 10 maj 2021 kl 20:22

    Gjorde den sparrisen igår, så gott!!


Dela på:
Laddar