Jag bara älskar löjromsdipp.. Alla varianter egentligen ♥ Till denna löjromsdipp serverar jag rostade libachips som jag penslat med olja, lökpulver & torkad dill. En hit, och så himla enkelt att svänga ihop. Receptet kommer här! 4-6 port, 20 min Ingredienser Löjromsdipp 50g Philadelphiaost 3 dl crème fraiche 32 % 2 msk färsk hackad dill 1/2-1 rödlök, finhackad 160g löjrom (eller tångrom om önskas) 1/2 citron (filéad och skuren i små bitar) Libachips med lök & dill 1-2 Libabröd 2-3 msk rapsolja 1 tsk torkad dill 1/2 tsk lökpulver salt Gör så här 1. Sätt ugnen på 170 grader varmluft 2.Klipp libabrödet i trekanter (chips storlek) 3. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla med oljan på ovansidan. 4. Strö torkad dill och lökpulver över chipsen. (Man kan också blanda kryddorna i oljan om önskas) 5. Salta lätt och sätt in i ugnen i ca 11-13 min tills brödet rostats fint. (Man vill inte att det skall brännas, då kan lökpulvret bidra med en beska.) 6. Ta ut och låt svalna helt. Löjromsdipp 1. Blanda samman Philadelphia och Créme fraiche. Lägg sedan upp på ett fat med högre kant. 2. Hacka dill och strö över, finhacka rödlöken och strö öven över den. 3. Skär bort skalet på citronen och skär ut filéer av citronen. Skär filéerna i mindre bitar och strö ut över dippen. (Dessa små citronbitar ger en härlig syra till dippen) 4. Skeda på löjrom och toppa med nymalen svartpeppar och lite dill. Ställ svalt till servering. Magiskt Gott & så enkelt fixat ♥