God morgon härliga ni! Ibland räcker inte tiden till. Då är det perfekt att bjuda på en soppa som som denna, som känns riktigt festlig men ändå är enkel & snabb att göra. Perfekt tisdagsmiddag, receptet kommer här! 30 min, 4 pers Ingredienser 500 g jordärtskockor 2 stora potatisar 1 schalottenlök, finhackad 2 vitlökar, finhackade 1 ½ dl vitt vin (Domaine Lalande, Sauvignon Blanc) 5 dl vatten 2 hönsbuljontärningar 3 dl vispgrädde ½ - 1 msk citronjuice 1- 1½ tsk salt ½ krm cayennepeppar Nymalen svartpeppar, efter smak 1-2 msk smör, att steka i Serranochips 4 skivor serranoskinka (eller parmaskinka) Örtolja ½ dl neutral olja (rapsolja) 1 näve färsk timjan 1 näve färsk basilika 1 nypa salt 2-3 droppar citronjuice Gör så här Skala potatis och jordärtskockor och skiva upp dem i mindre kuber. Skala och finhacka vitlök och schalottenlök. Fräs allt tillsammans i en kastrull någon minut. Häll sedan på vinet och låt koka ytterligare någon minut. Tillsätt vattnet och buljongtärningar, låt koka med lock tills det går lätt att dra igenom en teststicka (ca 15 min). När potatis och jordärtskockor är mjuka, så sätt ner stavmixern och mixa soppan slät. Smaka upp med citronjuice, salt, cayennepeppar och nymalen svartpeppar. Serranochips Sätt ugnen på 175 grader, varmluftsugn. Klipp serranon i långa remsor, ca 2 cm breda. Lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter tills den lufttorkade skinkan torkat (rostats) och blivit till krispiga chips. Lägg upp serranochipsen på hushållspapper och låt dem vila tills dem kallnat. Örtolja Häll ner olja och de färska kryddorna i en cylinder. Mixa med stavmixer tills oljan blir slät och härligt grön. Smaka upp med citrondroppar och en nypa salt. Servering Häll upp varm soppa i härliga djupa sopptallrikar. Strössla sönder lite serranochips i mitten av soppan och ringla på lite örtolja fint. Dekorera med färsk timjan och dofta över lite cayennepeppar! Smaklig spis!