Sparrissoppa är ju så galet gott, undrar varför man inte gör det oftare? Det är ju så enkelt!! Ni måste lova att ni testar denna, den är magiskt god 🍵💚 Receptet kommer här! 4 port, 25 min Ingredienser 500 g grön sparris (två knippor) 4 schalottenlökar 20 g smör, att fräsa lök och sparris i 5 dl vatten 3-4msk koncentrerad kycklingfond 5 dl vispgrädde 1 dl vitt vin salt Svartpeppar peppar 1 knivsudd Cayennepeppar Gör så här 1.Skala sparrisen och skär ned i ca 2-3cm långa bitar. 2.Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull/panna. Tillsätt den gröna sparrisen och låt fräsa samman något på medelhög värme. (Spara fyra ”sparrisknoppar” till servering/dekoration om önskas) 3.Häll över vatten, fond, vitt vin samt grädden och koka ihop tills sparrisen blir mjuk ca 8-10 min. 4.Mixa soppan slät med en stavmixer eller som jag gjorde, ordentligt slätmixad i en blender. 5.Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och en knivsudd cayennepeppar 6. Servera soppan med lite ringlad olivolja över och lite cayennepeppar på toppen. Servera direkt till en god surdegsmacka med mycket smör och en god ost på 👌🏻 🍵 Smaklig spis 🤍